11/05/2008

dodatek


Ten nuz neshanej.
Od: Piskomil
Datum: 05/11/2008
Čas: 14:22

státní svátky, jantar, nože a nkú

Po včerejším semináři z finančního práva jsem učinila životní rozhodnutí. Přestěhuju se do Litvy. Sice neumím litevsky, ani rusky, nikdy jsem tam nebyla a vlastně o Litvě nic nevím (seminárku v druháku jsem psala na Lotyšsko), ale je mi sympatická jejich úprava státních svátků. V Litvě totiž, když státní svátek připadne na sobotu nebo neděli, tak to mají nahrazeno volným nejbližším pracovním dnem. (Jenom mě tak napadá, kdo ve mně zabil tu osobu, co neměla ráda státní svátky, prázdniny a víkendy?) Je fakt, že nám, co chodíme do práce i ve státní svátek by to mohlo být jedno...ale třeba v Litvě seženu svoji vysněnou práci strážce majáku, a pak bude s nadšením pracovat i ve státní svátek. Když o tom tak přemýšlím, v Litvě mám dokonce větší šanci stát se strážcem majáku, mají tam moře. Majáky bývají u moře. V Litvě taky mají jantar. Jantar je žlutý. Prej je tam jantaru hafo. Další důvod, proč se tam musím přestěhovat. Než začnu balit, musím ještě počkat, až si moje životní láska odpracuje těch 200 hodin obecně prospěšných prací, ke kterým ho odsoudili ve čtvrtek. Pak může zbalit mačetu a stěhovat se se mnou do Litvy. Jenom si ho musím hlídat, Litva je prej plná hezkejch bab... ale najdou se prej i hezcí chlapi, i když na moji životní lásku samozřejmě nikdo nemá.
Mám něco v oku. Byla jsem venku, shánět pro pískomila dárek k dědovejm sedmdesátinám a něco mi tam vlítlo. Miluju tyhle nesplnitelný úkoly. "Sežeň mi pro dědu houbařskej nůž s kartáčkem, bude to stát tak tři stovky." Kde mám jako sehnat něco, o čem ani ve specializovaných obchodech nemají ponětí, kde to vzít? (Aspoň ale matně tuší, že to exituje.) A kde mám jako před výplatou vzít jen tak tři stovky? Myslím, že pískomil bude muset vymyslet jinej dárek, jelikož já fakt nehodlám trávit celý děkanský volno lítáním po městě.
Včera jsem se dozvěděla zadání nkú. Není to tak strašný, jak jsem se obávala, ale vyděsilo mě, že termín odevzdání je stejnej jako termín odevzdání jedný seminárky na finance a pokud se přiliš nepletu, tak i dalších příkladů na pozemek. Nějak nestíhám, no. A to nemluvím o blížících se zápočtech a zkouškách. Ten semestr vždycky tak rychle uteče...