10/31/2009

Jak jsem začala brát vážně konec školy

Začalo to minulý pondělí. (Kruci, to už je to tak dlouho?) Přišel mi mail od toho milého pána, co mi má pomáhat v psaní diplomky. A v něm bylo napsáno, že mi sice nechce předepisovat žádný termíny, ale že by bylo dobré mít do Vánoc (těhle Vánoc). Takže prostě... chápete. Měla bych sedět a psát diplomku. Mno a nebojte, bude hůř. To, co mívám každý zkouškový, jakože hlava narvaná k prasknutí a věčnej pocit, že ať dělám co dělám, měla bych dělat něco jinýho (=učit se), se dostavilo letos nějak už v půlce semestru. Jinými slovy, neustále mi v hlavě šrotuje, co hoří, co počká, co se musí udělat dneska a kam musím dojít zítra a co musím udělat hned jak mi přijdou peníze na další měsíc (zatím je pořadí takovéto:
1. kartička do MZK
2. učebnice na Mezinárodní právo veřejné, 3 kusy
3. ÚZetko Zpravodajské služby; pořadím 2. a 3. si nejsem úplně jistá.).
Spoustu věcí musím stihnout do Vánoc, po Vánocích je zkouškový, po zkouškovým je termín odevzdání diplomky, a to už je konec března a 19. dubna začíná další zkouškový, to znamená obhajoby a taková maličkost, státnice. A to nemluvím o tom, že bych měla shánět praxi, práci, bydlení a vůbec, zařizovat si život v Brně, abych mohla skončit školu a bejt dospělá. Takže až se mnou budete mluvit, a budete mít pocit, že nevnímám uplně plně to, co mi říkáte, tak si zkuste vzpomenout, že moje hlava má velikost asi tak dýně, aby se do ní všechno vešlo.

Stěžuju si, že jsem dneska nenapsala ani čárku a že mám tendence mazat to málo, co jsem napsala včera. A že jsem celej den přebírala krabice, kde byly věci uklizený na výměnu oken a přestavbu bytu (která proběhla, ehm, před dvěma lety), protože jsem hledala svoje učebnice dějepisu (samozřejmě, měla jsem u toho strašně provinilej pocit). Ale mám je, existenční krize doufejme překonána. Horší to bude s bratrem, jelikož do těch nástavců jsem lezla původně kvůli mýmu plášti na chemický laborky, kterej teď on potřebuje taky. A ten jsem prostě nenašla.

A velká stížnost na to, že jsem dneska viděla 3 filmy. Jaktože zase dávali Básníky? To je jako dávaj každej rok touhle dobou?

Jenom pro představu (a utřídění pro Felisku):
  • Co hoří (tenhle týden)
1. jít v pondělí do práce
2. jít v úterý, ve středu a ve čtvrtek do školy
3. vybrat si téma na kolokvium z kriminilogoe (na čtvrtek)
4. udělat příklady na životko (na čtvrtek)
5. projít si zákon o zpravodajských službách (na čtvrtek)
6. zařídit si kartičku do MZK

  • Co doutná (do Vánoc)
1. diplomka (50 stránek)
2. esej na právo zpravodajských služeb
3. testy: soudní lékařství, vybrané problémy teorie práva, právo zpravodajských služeb
4. prezentace na teorku, téma právo a sport
5. kolokvium z kriminologie (diskuze na vybrané téma)
6. úkol na finanční právo
7. každých 14 dní příklady na životko

  • Co teprve hořet bude
1. zkoušky: finanční právo, mezinárodní právo, právo životního prostředí
2. diplomka
3. praxe
4. vybrat si předměty na státnice
5. státnice
6. sehnat práci
7. bydlení


Ještěže dárky na Vánoce už mám většinou nakoupený.
A taky jíst, spát a vůbec žít bych někdy chtěla:)