12/14/2008

Perníčky, myslivecký knoflíky, marokánky, kokosový sirky a mandlový lupínky

Včera jsem pekla cukroví. Ačkoliv jsem oznamovala, že se musím fakt učit, že mám tři zápočtový testy (Jsem šikovná, ten čtvrtej z Práva EU jsem si napsala v předstihu už ve čtvrtek a na 10 bodů z 10. Jo, musela jsem se pochlubit.), byla jsem nějak zatažena do kuchyně a donucena zadělávat těsta a cpát nádivku na myslivecký knoflíky. Sebekriticky musím uznat, že se mi povedly. Mamka večer u počítače zdobila perníčky, takže mi to tu teď voní pod nos. Letos jsem se na perníčkách podílela akorát ochutnáním hotového, jsem z toho nesvá. Perníčky dycky byly moje doména. (I když, maminka se zdobičkou mezi zuby - to aby ji poleva nevytekla - a ptající se mě, jestli musím u toho počítače sedět, to je úkaz co se jen tak nevidí.)
Zvířátko uklízelo ve společném pokoji. Já se u toho pokoušela v jiném pokoji učit. Po čtyřech větách typu "tady máš ..." nebo "kam ti mám dát ... ?" zařvaných na mě přes celej byt jsem to vzdala a začala si psát s Claire, která po zvířátku chce, aby příští tejden na škrkny vzalo železný piliny, papír a magnet. Musím podotknout, že s těmi pilinami to bylo tak, že zvířátko přišlo do obýváku, vítězně drželo pytlík s pylinami a řvalo: "mám důkaz, že Santa existuje!" Když jsem vykulila oči, tak na mě zaječelo cosi ve smyslu, že když řeknu, že neexistuje, tak umře. Radši jsem se teda jenom zeptala, proč jsou zrovna železný piliny klíčovým důkazem o santově existenci. Prej jsou z lyžin jeho saní. Podotýkám, že jsem se se zvířátkem odmítla pustit do diskuze na téma, že to dokazuje pouze existenci saní, ne Santy. Ani jsem se neptala, jak souvisí Santa s existencí Velkého světla a zvířátkovou úlohou padiody. Někdy ho nechám vysvětlit vám jeho nové náboženství.
Nicméně to, že zvířátko dokončilo úklid našeho pokoje jsem poznala podle zařvání: "Kakuuu, máš na posteli velkej bordeeeel!" Ano, všechny věci, které nevěděl kam dát dal na moji postel. Takže nejdřív uklidí zvířátko pokoj, a pak abych já šla uklidit zvířátko. Mívám chuť ho zamknout do sklepa k lenochodovi. (Ano, máme ve sklepě lenochoda, už několik let. Aspoň to tvrdí zvířátko.)

PS: Už jste někdy zkoušeli psát si s někým na krbu, když vás někdo jiný škrtí? Nic moc:D

A už nemám žádný červený políčko! To znamená, že všechny předměty, co mám mít ukončený mám ukončený:)